Ons kwaliteitsbeleid

Congrestolken is opgericht in 1976 door een groep congrestolken – allen lid van AIIC (Internationale Associatie van Congrestolken) – met als doel om de kwaliteit van het beroep te waarborgen. Daarmee werd de basis gelegd voor de kwaliteitsbeginselen die tot op heden bij Congrestolken centraal staan.

Alle tolken zijn geschoold op universitair niveau, breed georiënteerd en steeds in ontwikkeling. Iedere opdracht wordt grondig voorbereid door “in het onderwerp te duiken” en zich de terminologie eigen te maken – bij tolken gaat het immers om meer dan woorden. Om een boodschap te kunnen overbrengen dient met deze zelf te verstaan. Lidmaatschap van AIIC is een kwaliteitskeurmerk en zeer belangrijk bij het rekruteren van tolken.

AIIC is de enige organisatie van tolken die wordt erkend door grote internationale organisaties als de Verenigde Naties en de Europese Unie.

Opleiding, ervaring, strikte gedragscodes en geheimhoudingsplicht maken deel uit van de eisen die aan deze tolken worden gesteld. Al onze leden zijn AIIC-tolken, en dankzij ons AIIC-netwerk zijn we wereldwijd in staat om de beste tolken voor u in te zetten.

Voor meer informatie over AIIC klik hier.

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close