Technische ondersteuning

Simultaantolken kunnen vaak niet zonder technische ondersteuning.

Congrestolken adviseert u over de technische faciliteiten en regelt in overleg met u de juiste apparatuur, zodat u daar geen omkijken meer naar heeft. Door nauwe contacten met betrouwbare leveranciers kunnen we tegen zeer concurrerende prijzen leveren.

Een simultaantolk werkt vanuit een tolkencabine

Een tolkencabine is een geluidsdichte ruimte waarin een tolk zit. Deze simultaan tolk vertaalt vanuit de tolkencabine bijna gelijktijdig met de spreker. De luisteraar hoort de vertaling van de tolk via een draadloze hoofdtelefoon. Het voordeel van een cabine is dat de simultaantolk geheel afgesloten is van het omgevingsgeluid en zich geconcentreerd kan toeleggen op het tolken. Het voordeel voor de toehoorders is dat zij de tolken niet door elkaar horen praten. Bij gebruik van een cabine zit er in principe geen maximum aan het aantal hoofdtelefoons voor de toehoorders.

Een tolk moet zicht hebben op de sprekers die vertaald moeten worden. Als het niet mogelijk is om de cabine direct op een vergaderlocatie te laten aansluiten kunnen videoverbindingen er voor zorgen dat de tolk op een andere locatie, via een beeldscherm, wel zicht heeft op de spreker.

Een tolk kan ook via een rondleidingset vertalen

Bij een rondleidingset of 'infoport system' wordt geen tolkencabine geplaatst. De tolk vertaalt met gebruik van een rondleidingset bijna gelijktijdig met de spreker. De luisteraar hoort de vertaling van de tolk via een draadloze hoofdtelefoon. Een rondleidingset is goedkoper dan een cabine, maar niet geschikt voor alle bijeenkomsten. Omdat de tolk in dezelfde ruimte zit als de toehoorders kan het zijn dat de tolk gestoord wordt door omgevingsgeluid of dat de overige toehoorders de tolk als storend ervaren. Bij gebruik van een rondleidingset is het aantal hoofdtelefoons voor de toehoorders beperkt.

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close