Fluistertolken

Weet u niet zeker welke soort vertolking u nodig heeft? Kijk dan op de pagina Tolken - hoe werkt het? of neem contact op met onze medewerkers.

FLUISTERTOLKEN

De "oervorm" van fluistertolken komt in tal van situaties van pas - vooral ook in de diplomatie (zie afbeelding). De tolk zit naast de gesprekspartners en tolkt simultaan. Er is geen apparatuur voor nodig. Doordat er direct in het oor van de luisteraar wordt gesproken, is deze vorm maximaal geschikt voor twee toehoorders.

Tegenwoordig worden vaak zogenaamde "rondleidingssetjes" ingezet zoals ze bijvoorbeeld ook door gidsen worden gebruikt. De toehoorders krijgen een koptelefoon een de tolk een microfoon. Hierdoor wordt het bereik van de tolk vergroot.

Wanneer is fluistertolken de juiste optie?

  • Voor een kleine groep luisteraars
  • In situaties waar gebruik van een cabine niet mogelijk is of waar vaak van locatie wordt gewisseld
  • Geen tijdverlies voor de luisteraar, maar als hij zich in de discussie wil mengen moet zijn bijdrage consecutief worden getolkt
  • Niet geschikt voor alle locaties
  • Het geluid kan een storend effect hebben op andere deelnemers

Neem contact met ons op zodat wij samen met u kunnen bekijken welke manier van tolken voor uw evenement de meest geschikte is.

 

Fluistertolken is niet altijd makkelijk

Wat fluistertolken voor de tolk lastig kan maken is dat hij niet is afgeschermd van het omgevingsgeluid. Stelt u zich bijvoorbeeld voor dat u tijdens een feestelijk diner achter een deelneemster word geplaatst om voor haar te tolken. De spreker zit ver weg aan de andere kant van de lange tafel, en u hoort naast de speech ook het gerinkel van bestek en glazen, de gefluisterde gesprekken van andere mensen aan tafel en het geroezemoes vanuit de keuken. Dit maakt het vaak onmogelijk om alles goed te kunnen horen, en het is vermoeiend om de geluiden die er niet toe doen te negeren en op de speech te blijven focussen.

Een tolk aan het werk bij een bijeenkomst van politieke leiders

Een tolk aan het werk bij een minder formele bijeenkomst

Close
Close

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

Close

Close